Cepat Express Segamat – Cara Beli Online

Tiket bas Cepat Express Segamat, sama ada dari Segamat atau ke Segamat boleh dibeli secara online dengan mudah dan cepat dengan menggunakan portal penempahan tiket bas online Easybook.com

Cara Beli Tiket Bas Cepat Express Segamat

Dengan menggunakan Easybook.com anda boleh memilih syarikat bas Cepat Express untuk sebarang destinasi dimana syarikat bas Cepat Express ini beroperasi.

Sebagai contoh, dibawah adalah cara-cara penempahan tiket untuk perjalanan pergi balik dari Kuala Lumpur ke Segamat dan Segamat ke Kuala Lumpur.

Langkah 1 – Carian Perjalanan & Memilih Tempat Duduk

1 – Masuk ke Easybook.com dan input tempat berangkat, destinasi, tarikh perjalanan dan jumlah tiket yang diperlukan.

Cepat Express Segamat Pilih Perjalanan

2 – Pilih Tempat Duduk

 • Setelah input dimasukkan seperti di atas, satu paparan senarai bas dan masa perjalanan akan dipamerkan.
 • Akan tersenarai pelbagai syarikat bas yang yang beroperasi di dalam laluan ini.
 • Anda boleh menapis senarai syarikat bas yang dipamerkan dengan memilih hanya bas Cepat Express seperti imej dibawah.

Cepat Express Segamat Pilih Seat

Pilih waktu perjalanan yang anda kehendaki dan tekan butang “Pilih”. Satu paparan konfigurasi tempat duduk akan dipamerkan. Anda boleh memilih tempat duduk pilihan anda.

Cepat Express Segamat Pilih Konfigurasi Seat

Langkah 2 – Isikan Maklumat Penumpang Butiran Dan Membuat Bayaran

Isikan maklumat pemungut tiket seperti dibawah.

Butir Bayaran Cepat Express Segamat

 • Pastikan maklumat perjalanan anda betul.
 • Pilih cara bayaran mengikut kesesuaian anda, kredit kad, debit kad, PayPal atau perbankan online.
 • Setelah pembayaran anda berjaya dan diterima maka satu email akan dihantar ke email anda mengandungi “Order Summary”.
 • Salinan “Order summary” ini juga akan disimpan didalam akaun easybook anda di bahagian “booking summary”.
 • Pada hari perlepasan nanti, tunjukkan “Order Summary” ini kepada petugas kaunter syarikat bas untuk pengesahan.
 • “Order Summary” ini boleh simpan secara elektronik didalam phone atau perlu dicetak, bergantung kepada syarikat bas yang anda pilih.
 • Sebagai tips, semasa memilih syarikat bas seperti dilangkah 1. jika TERDAPAT nota “Print OD” disisi syarikat bas, maka “Order Summary” yang diterima melalui email perlu dicetak.
 • Jika TIDAK terdapat “”Print OD” disisi syarikat bas, maka “Order Summary” yang anda terima tidak perlu dicetak, hanya perlu disimpan secara elektronik didalam phone anda semasa membuat pengesahan dikaunter.
 • Syarikat bas seperti Cepat Express tidak memerlukan anda mencetak “Order Summary”. Anda hanya perlu menyimpannya didalam phone anda untuk ditunjukan kepada kaunter syarikat bas atau pegawai bertugas.

Nota Tambahan: Penumpang bagi kesemua syarikat bas yang menaiki bas di Terminal Bersepadu Selatan (TBS) dikehendaki mencetak e-ticket/order summary untuk ditukarkan ke boarding pass. Caj RM1 mungkin akan dikenakan dikaunter pertukaran boarding pass bagi mana-mana penumpang yang tidak mencetak e-ticket/order summary terlebih dahulu.

Bas Cepat Express Segamat

 • Sebagai contoh laluan Kuala Lumpur ke Segamat ini , bas Cepat Express menawarkan 6 waktu perjalanan.
 • Syarikat bas Cepat Express menawarkan pelbagai destinasi dari atau ke Segamat, iaitu pelbagai destinasi ke pantai barat Malaysia.

Harga Tiket Bas

 • Dengan menggunakan portal penempahan tiket bas Easybook.com anda boleh dengan mudah melihat harga tiket bas yang ditawarkan oleh bas Cepat Express yang beroperasi.
 • Sebagai contoh jika dilihat harga tiket bas dari Kuala Lumpur ke Semagat semasa di cari ialah berharga RM18.140. Iaitu harga yang ditawarkan oleh syarikat bas Cepat Express
 • Dan terdapat juga tiket bas dari syarikat lain yang beroperasi dilaluan ini yang anda boleh bandingkan jika menggunakan portal penempahan tiket bas Easybook.com 

Diskaun Harga Tiket Bas

 • Lain-lain keistimewaan menempah di Easybook.com ialah dari semasa ke semasa pihak mereka ada menawarkan diskaun tambang tiket bas bersempena dengan sesuatu acara atau promosi istimewa.
 • Sila layari halaman promosi Easybook.com untuk mendapatkan maklumat terkini berkenaan promosi semasa yang ditawarkan oleh mereka.

Portal Penempahan Tiket Bas Cepat Express Segamat atau Lain-Lain Syarikat Bas bagi Destinasi Di Malaysia

 1. Easybook.com
Promosi 8% Diskaun di easybook.com untuk setiap pembelian tiket bas, keretapi dan feri. Gunakan promo kod: WELCOME2EB . Untuk pelanggan baru sahaja dan perlu mendaftar akaun di easybook.com sebelum membeli.
Easybook 8 percent discount

Baru di Easybook.com? Nikmati promosi diskaun 8% untuk setiap pengguna baru ketika mendaftar dan membeli tiket bas, keretapi dan feri secara online di portal ini. Klik disini.

Gunakan Diskaun Kod: WELCOME2EB