Tiket Bas Online Larkin JB

Beli tiket bas online Larkin. Sama ada dari Larkin JB atau ke Larkin JB anda boleh mendapatkan tiket bas online ini secara mudah dan cepat dengan menggunakan portal Easybook.com

Cara Beli Tiket Bas Online Larkin

Dengan menggunakan Easybook.com anda boleh memilih pelbagai syarikat bas dan masa perjalanan yang bersesuaian dengan kehendak anda.

Sebagai contoh, dibawah adalah cara-cara penempahan tiket untuk perjalanan pergi balik dari KL ke Larkin JB dan Larkin JB ke KL.

Langkah 1 – Carian Perjalanan & Memilih Tempat Duduk

1 – Masuk ke Easybook.com dan input tempat berangkat, destinasi, tarikh perjalanan dan jumlah tiket.

carian bas KL Larkin Easybook

2 – Pilih Tempat Duduk

Setelah input dimasukkan seperti di atas satu paparan senarai bas dan masa perjalanan akan dipamerkan seperti dibawah.

pilih perjalanan bas easybook

Pilih waktu perjalanan dan bas express yang anda kehendaki dan tekan butan “Pilih”. Satu paparan konfigurasi tempat duduk akan dipamerkan. Sila pilih tempat duduk pilihan anda.

pilih seat bas easybook

Langkah 2 – Isikan Maklumat Penumpang Butiran Dan Membuat Bayaran

Isikan maklumat pemungut tiket seperti dibawah.

Butir Bayaran Tiket Bas Online Larkin

 • Pastikan maklumat perjalanan anda betul.
 • Pilih cara bayaran mengikut kesesuain anda, kredit kad, debit kad, PayPal atau perbankan online.
 • Setelah pembayaran anda berjaya dan diterima maka satu email akan dihantar ke email anda mengandungi “Order Summary”
 • Salinan “Order summary” ini juga akan disimpan didalam akaun easybook anda di bahagian “booking summary”
 • Pada hari perlepasan tunjukkan “Order Summary” ini kepada kaunter bas untuk pengesahan.
 • “Order Summary” ini boleh simpan secara elektronik didalam phone atau perlu dicetak, bergantung kepada syarikat bas yang anda pilih.
 • Syarikat bas seperti NICE, Plusliner, Transnasional, KKKL Sdn Bhd anda  perlu mencetaknnya jika tidak kemungkinan bayaran tambahan caj admin akan dikenakan.
 • Sebagai tips, semasa memilih syarikat bas seperti dilangkah 1. jika terdapat nota “Print OD” disisi syarikat bas, maka “Order Summary” yang diterima melalui email perlu dicetak.
 • Jika tidak terdapat “”Print OD” disisi syarikat bas, maka “Order Summary” yang anda terima tidak perlu dicetak, hanya perlu disimpan secara elektronik didalam phone anda semasa membuat pengesahan dikaunter.

Syarikat Bas Express

 • Terdapat pelbagai pilihan syarikat bas express yang tersedia untuk anda pilih mengikut perjalanan pilihan anda.
 • Sebagai contoh bagi perjalanan KL ke Larkin dan Larkin ke JB antara syarikat bas express yang beroperasi adalah seperti Meridian Holidays, Star Coach Express, Causeway Link, City Holiday, Plusliner, Transnasional, Star Qistina, KKKL, Starmart dan Sri Maju.

Harga Tiket Bas

 • Dengan menggunakan portal penempahan tiket bas Easybook.com anda boleh dengan mudah membandingkan harga tiket bas yang ditawarkan oleh setiap bas express yang beroperasi.
 • Sebagai contoh jika dilihat harga tiket bas dari TBS ke Larkin JB, harga yang termurah semasa di cari ialah berharga RM31 yang ditawarkan oleh syarikat bas Star Qistina.
 • Dan terdapat juga tiket bas dari TBS ke Larkin yang berharga sehingga RM40 daripada syarikat bas yang lain.
 • Gunakan kemudahan di Easybook.com untuk mencari tiket bas pilihan anda yang bersesuaian dengan waktu dan bajet anda.

Diskaun Harga Tiket Bas

 • Lain-lain keistimewaan menempah di Easybook.com ialah dari semasa ke semasa pihak mereka ada menawarkan diskaun tambang tiket bas bersempena dengan sesuatu acara atau promosi istimewa.
 • Sila layari halaman promosi Easybook.com untuk mendapatkan maklumat terkini berkenaan promosi semasa yang ditawarkan oleh mereka.

Portal Penempahan Tiket Bas Online Larkin dan Lain-Lain Destinasi Di Malaysia

 1. Easybook.com
 2. Busonlineticket.com
Promosi 8% Diskaun di easybook.com untuk setiap pembelian tiket bas, keretapi dan feri. Gunakan promo kod: WELCOME2EB . Untuk pelanggan baru sahaja dan perlu mendaftar akaun di easybook.com sebelum membeli.
Easybook 8 percent discount

Baru di Easybook.com? Nikmati promosi diskaun 8% untuk setiap pengguna baru ketika mendaftar dan membeli tiket bas, keretapi dan feri secara online di portal ini. Klik disini.

Gunakan Diskaun Kod: WELCOME2EB